Lilly

3 mastet topsejskonnert

Byggeår:  1891

Kending:  NDBK

Brt.:            162

d (13)

LILLY i Le Havre

LILLY på 162 brt., 142 nrt., materiale:eg, Klassifikationsselskab: Veritas, Assureret for 27.500 kr. i Svendborg Søassurance. Byggedes 1891 til et partrederi, hvor J.Ph.Jørgensen var bestyrende reder. Senere bestyredes rederiet af P.L.Rasmussen, Thurø.

LILLY, der førtes af kaptajn H.P.Rasmussen, var bygget til nord- og østersøfarten, med kom også på længere rejser, og den endte sine dage i Atlanterhavet.

I marts 1909 havde den i Nieuwport indtaget 255 tons cement bestemt til St.Johns, Newfoundland.

Om LILLY´s forlis, jfr. Søulykkesstatistik for 1909:

”Efter lang tids vestlig storm, arbejdede LILLY sig læk natten til den 21./4., og samtidig observeredes det, at roret var i uorden. Om morgenen viste det sig, at roret var brækket, og for at det ikke skulle sønderslå agterskibet, måtte roret fastkiles. I løbet af dagen arbejdede skibet derpå voldsomt, efterhånden sprængtes flere af røstjernene og rigningen beskadigedes. Kl. 3½ EM. sås Dampskibet ILDERTAN af London, og det besluttedes da at tilkalde det for om muligt at bjærge besætningens liv. Fra I. udsendtes en redningsbåd, og L´s besætning bjærgedes i den om bord til I., hvorefter den senere ilandsattes i Rotterdam. Da LILLY lå i den almindelige rute, blev skibet stukket i brand, forinden det blev forladt.”